5 augustus

Update 14.30 uur : Pfew, de 425 kwam een uurtje geleden pas thuis, daar zijn we wel blij mee, had dit jaar o.a. al een 1e, 2e en 3e gespeeld, was mee als gokje i.p.v. de 802 maar heeft het blijkbaar toch als moeilijk ervaren.

Update 10.00 uur : 1 oude en 1 jonge retour + nog een jong van 2 weken terug…………hopelijk komt er zo nog meer.

 

Wederom een moeilijke dag voor de duiven gister, jonge duiven ging zoals al een beetje verwacht weer stroef in de middenmoot. Dat zal dit jaar ook niet veel anders meer worden ben ik bang en wederom nog 4 onderweg. Zoals ik gister al zei had een uurtje eerder los voor vele laatkomers een verlichting geweest. De eerste prijs werd verdiend door Jaap den Uil, gefeliciteerd Jaap.

De oude werd loodzwaar en zowaar was er ook 1 van de 6 redelijk goed tijd. Helaas zijn er hier ook nog 3 van onderweg. Hoop dat er vandaag toch nog wat huiswaarts keert. Het hok begint aardig leeg te raken. Eerste prijs werd gewonnen door Piet Punt, proficiat Piet.

Oude duiven zit er nu op en moet eerlijk zeggen dat het “vuur” bij mezelf ook een beetje dooft, zal ongetwijfeld te maken hebben met de mindere prestaties bij de jonge duiven, als dat goed gaat is er vaak ook meer beleving.