3 augustus

Vierzon om 7.45 uur gelost, onderweg een zwakke tot matige N wind dus er moeten over de gehele breedte van Nederland vroege duiven kunnen vallen, uiteraard zijn de langere afstanden in het nadeel. de Nationale overwinning zal waarschijnlijk in het onderste deel van Nederland vallen.

Peronne is ook gelost om 9.45 uur, nog 22 jongen en 10 oude hier in de strijd, weet niet goed wat ik hier moet verwachten, jongen zijn wel redelijk tot goed maar niet super volgens mij. Laat ze eerst maar eens een keer thuis komen zonder verliezen, blijft weinig over en we moeten nog iets van 6 of 7 vluchten…………….volgend jaar heel weinig oude duiven aan de Nieuweweg.

Update 22.00 uur : Peronne is achteraf denk ik net iets te vroeg gelost als ik het verloop hier in Hardinxveld bekijk, oude staan bijna een halfuur open en de jongen iets meer dan een halfuur, was waarschijnlijk nog wat teveel lage bewolking.

Dat we dit jaar in de hoek zitten waar de klappen vallen wordt elke week helaas weer waarheid, vandaag 21 vd 22 jongen thuis behalve degene die 1e asduif stond…….wie weet komt ze nog.

Vierzon werd een aanfluiting met niets in de prijzen, lijkt wel of de duiven wat gemankeerd moeten hebben want dat is in geen jaren meer voorgekomen. Waren niet de goede die mee waren ( op 1 na dan ) maar dit is niet goed.

Met dat ik dit zit te typen krijg ik een appje dat de laatste jonge duif toch thuis is gekomen, das mooi……………toch nog een positief tintje…….haha.

Winnaars vandaag : Verhey & Znn. van Peronne jong en Vierzon met een prachtige uitslag van Vierzon. Oude Peronne werd een prooi voor Van Helden & Zn., allen weer proficiat !