29 juni

347 duiven in de vereniging viel me nog niet eens tegen, in de kring iets van 850 dan weer wel. De duiven zijn er om 7.00 uur al uit gegaan dus zijn we bijtijds klaar vandaag.

De lucht is strak blauw en de wind zwak oost draaiend naar zuidoost, denk dat de verschillen in aankomst wel weer eens groot kunnen zijn. Was vorige week ook van Duffel met die strakblauwe lucht, is volgens mij toch lastig voor de duiven om uit de klad te komen en wij zitten het meest oostelijk in ons vlieggebied. Tis in ieder geval prachtig weer. Dacht gisteravond nog aan 1400 mpm maar denk toch dat dit iets langzamer gaat zijn.

Goed dat de jongen niet vliegen denk ik, had waarschijnlijk ook niet mee gedaan als het wel was door gegaan.

Update 13.45 uur : Tis precies geworden wat ik al aan gaf, enorme verschillen met de oostkant van de afdeling, lijkt wel of alles in een klad naar Zuid Holland vliegt en dan als ze er zijn en de eersten thuis zijn ze pas naar het oosten komen vliegen. Echt maar goed dat er geen jongen waren vandaag, althans in ieder geval voor ons aan de oostkant………………Uitslag was hier ook weer niet best en net als op meerdere hokken nog 25 a 35% niet thuis. Die komen waarschijnlijk nog wel, het zijn oude duiven met ervaring. Piet Punt pakt de eerste en een mooie uitslag, proficiat Piet.

Update 18.00 uur : Juist vandaag op weer zo’n enorm warme dag komt er nog weer een doffer thuis van die vervelende Vierzon……..9 vd 10 nu thuis. Moeten nog wel steeds 3 komen van vanochtend.