25 mei

Gister in de vereniging 514 duiven op Peronne, totaal op 2 vluchten dan toch weer bijna 1000 duiven in concours.

Blois er al om 7.00 uur uit, zal wel tussen 13.30 en 14.00 uur worden. Peronne zal er zo wel uit gaan.

Zoals al gezegd weet ik er niet wat ik er van kan verwachten vandaag, een mindere vlucht brengt je altijd weer een beetje aan het twijfelen, we hopen ( net als zovelen natuurlijk ) vandaag weer wat vroegere duiven te klokken.

De gewonde duivin van vorige week en die van de week er voor met een vleugelprobleem zijn gister weer ff buiten geweest en dat zag er niet slecht uit. Nu is gewond zijn vaak beter te herstellen dan een vleugelprobleem maar we houden moed dat het misschien nog goed komt. Duivinnen van die kwaliteit kunnen we eigenlijk niet missen………..

Oh lees net dat Peronne nog weer niet los gaat voorlopig………dat schiet niet op want dan komen de twee vluchten straks tegelijk, dat zou zonde zijn.

Update 12.00 uur : Theo pakt van Heusden wrs de 1e prijs met een zoon van “DE 853”, dus kleinzoon “ZOON IREEN”, volgens mij zijn 7e prijs al bij de eerste 10 daar in Joure, das geen verkeerde.

Update 20.30 uur : Niet tevreden en niet ontevreden, Blois met 1 kopduif ( weer de 802 “KIKI” ) en 7 er in van de 10 was best maar Peronne met slechts 1 duif op tijd en een slecht percentage is onder de maat.

Vluchten waren vandaag onder grote invloed van windstil en onstabiel weer, duiven hebben het nodige gehad onderweg maar iemand die zich daar achter verschuilt is een beetje blind………het is elke week anders en wel wat dus dit hoort er ook bij.

Vandaag 2x winnaar is Comb. Strijker, spelen hard de laatste weken dus dik verdiend. Proficiat Jan en Jan !!

Ps. we missen er nog twee van Blois………….Peronne alles thuis.