24 maart

Vanochtend mee met de jongste naar Oosterhout, ze moest haar eerste echte voetbal wedstrijd spelen. Hou niet van opscheppen maar moet eerlijk zeggen dat ik vond dat ondanks dat ze maar net met een bal bezig is, het heel leuk deed en in mijn ( vaderlijke ) beleving bij de betere van het veld hoorde. Maar we weten allemaal : “1 zwaluw maakt nog geen zomer”.

Verder dan haasten en nog naar Dordrecht met Jan en Corrie, was weer heel druk en ook weer veel duiven die weer heel goed van de hand gingen. Had zelf koop 63 op 1 staan maar een mede lid uit Hardinxveld had er meer voor over dan ik helaas. Heb er nog een andere gekocht en wat leuk is aan deze race……………..je kan er niet in kijken en weet niet wat er werkelijk aan de start komt, ze moeten eerst maar eens de eerste uitwenning op het hok overwinnen, dan gezond blijven in het hok met alle coli problemen van dien, daarna de eerste africhtingen doorstaan en als het zover is ook nog in “forme” zijn op de bewuste finalevlucht……………….wat een hindernissen allemaal………………….daarom zijn er ook elk jaar weer grote verrassingen bij de winnaars………………..en laat dit nu waarschijnlijk ook het succes van de hele formule zijn !!!!

Onvoorspelbaarheid van de einduitslag is de sleutel van het grote succes en dat is nou net wat de duivensport nodig heeft om weer wat meer glorie mee te gaan maken…………….mijns inziens zit de oplossing hiervan mogelijk  in inkorfbeperking en nog veel meer in grotere, bredere lossingen zodat de spreiding van de vroege duiven beter verdeeld is………………….zie de nationale lossingen die er zijn de afgelopen jaren en de komende jaren nog veel meer gaan komen als alles mee werkt…………………….