18 september

Het gaat er na de twee halve finales van afgelopen maandag bij de Golden Algarve en dinsdag bij de Great Derby in Portugal naar uit zien dat we met 5 duiven de finales gaan vliegen, 3 bij de GA ( van de 4 ingezonden ) en 2 bij de AGD ( van de 5 ingezonden ).

We doen mee met meerdere hokken en het verschilt telkens van wie ze over blijven tot in de finale maar deze keer zijn ze er van onszelf alle 3 nog, 2 bij de AGD en 1 bij de GA. Nu maar hopen en duimen dat er volgend weekend wat op tijd wil komen, ze doen het tot op heden niet slecht maar zijn ook nog niet in de kop van de uitslagen geweest…………

Heb maandagavond nog ff de live beelden gevolgd van de bijeenkomst sectie dagfond over de nieuwe sector indelingen. Doel was volgens mij om gezamenlijk constructief te bezien hoe e.e.a. in goede banen te krijgen is……….nou als je dan de vertegenwoordigers van de afdelingen aan het woord ziet en hoort dan zit er volgens mij maar 1 ding in hun hoofd en dat is alles afbranden. Heb weinig opbouwends of positiefs gehoord.

Daarmee blijkt wel hoe vast en halsstarrig de duivensport en hun leden zijn, men wil helemaal niet veranderen, in ieder geval niet degenen die ik daar heb horen praten. Waren er zelfs bij die durfden te beweren dat zonder overleg gehad te hebben met hun leden zij wel voor 90% konden vertellen dat hun leden dit niet goed zouden keuren……………..wat een leden vertegenwoordiging………….

In onze vereniging is er al wel gesproken met de leden over de voorstellen van de sectie eerlijker spel, hier kwam naar voren dat onze vereniging voor ca. 90% voor VOORSTEL 2 is ( dus voor het seizoen 40 oude en 60 jonge opgeven en alleen die duiven spelen mee voor de uitslag dat jaar ).