18 november

Update : Las net het blog van Bosua en ben zelf ook meteen maar ff op zoek gegaan naar de notulen van afdeling 5 over de opmerking dat de indruk is dat 100 tot 200 duiven ( m.i. ook een heel vreemde marge, 100 of 200………..is gelijk maar ff het dubbele ) van 1 liefhebber op een wedvlucht wel als normaal zou worden gezien……………wat een onzin aanname die blijkbaar op geen enkel getal of feit is gestaafd. Als we op  “indruk” of “gevoel” gaan werken dan weet ik waarschijnlijk wel welke mening het zwaarst gaat wegen in de beslissingen.

We gaan weer afwachten wat het gaat worden………………..denk dat als er een goede enquête onder de leden ( en dan wel ALLE leden ) gehouden zou worden, de aantallen van 100 tot 200 veel lager uit gaan vallen, gaat meer iets van 50 tot 75 worden verwacht ik. Een redelijke graadmeter hier in is het gemiddelde per liefhebber uit de uitslagen halen van de laatste 2 of 3 jaar. En dan kom je niet op 100 tot 200, dat weet ik nu al.

 

Gister de kring middag Zuid Holland Oost, na een wat stroef begin met nog niet iedereen present werd het toch weer een geslaagde middag en gezellig druk nadat alle laatkomers ook binnen waren.

Zijn maar weinig plaatsen waar er zoveel ( gratis ) prijzen worden uitgereikt en ook zoveel prijzen worden verloot, weer goed geregeld door het bestuur. Helaas was Nel van de Patagoon vanwege haar gezondheid niet aanwezig, gaat niet goed werd er verteld, de Patagoon sponsort er veel.

Ook de bonnenverkoop verliep dit jaar weer best goed, beter dan andere jaren in mijn beleving en leverde ruim 100 euro per schenking op.