17 augustus

Gister dus een vervroegde vlucht vanuit Pont, verliep zeer voorspoedig en velen hadden hun duiven snel allemaal weer thuis, wij ook, ca. 40 minuten na onze eerste duif was de 20e en laatste er ook al weer.

We speelden eindelijk zelf weer eens een keer de 1e prijs met de 19-003, dit is weer eens een kleindochter van BERTUS x GERRIE, vorige week had Comb. Strijker al de eerste met een 50% duif van ons en 1 of 2 weken daarvoor had ook A. Verhey & Znn. al een eerste met een 50% duif van ons. Het soort dat er zit moet het dus kunnen alleen je duiven moeten ook in goede doen zijn. Dat lijken ze sinds twee weken nu te zijn en hopen dat dit nog 4 weken zo blijft.

De nalijn is een beetje op een aanfluiting uitgelopen, geen vlucht dit weekend helaas, afdeling heeft geprobeerd er het beste van te maken, voor de jongen goed gelukt en voor de nalijn niet.

Update : Vandaag op deze vrije zaterdag het duivenbestand eens onder de loep genomen, door het vreemde seizoen zijn we bij de vliegduiven al flink ingekrompen dus hier gaan we op een natuurlijke manier vanzelf weer naar minder duiven dan afgelopen jaar. Dat is ook de bedoeling, minder duiven zodat we het nog op een redelijke manier goed bij kunnen houden.

Bij de kwekers zijn er twee weken terug al een paar uit gegaan en er zitten er nog meer die er uit zullen gaan, ook hier terug in aantal zodat het allemaal nog makkelijker en simpeler bij te houden zal zijn. Gevolg is dat wat er gekweekt gaat worden bijna alleen nog voor eigen gebruik zal zijn.