16 mei

Gister telefoon van een dierenarts uit Hedel, de laatste duif van zaterdag was dood gevonden in Hedel, helaas.

Vanavond inkorven voor Melun, het weer lijkt wederom wat minder te worden in het weekend maar de belgen hebben nog niets uitgesteld dus dat geeft hoop………haha………

Wel mogelijk een ZO wind waar ik nooit zo happig op ben, al is de temperatuur nu nog lang geen 30 graden zoals meestal in de zomer met zwoel weer en ZO wind.

Zijn een paar duiven bij die zich flink hebben moeten geven afgelopen zaterdag dus we zullen vanavond wel kijken wat er mee gaat. Is volgende week ook al weer Blois dus hier moeten we mogelijk ook ff rekening mee houden. De eerste midfond en dagfond vluchten zijn voor de duiven meestal ff wennen, zeker met een kopwind, dat bleek afgelopen zaterdag wel.

Update : Misschien valt de ZO wind wel mee, vergeet nooit de tekst van een reeds overleden lid Wim Hartog, die zei altijd “Krimpende wind en uitgaande vrouwen zijn niet te vertrouwen”, maar het is zaterdag een ruimende wind……………hahaha

Update : Net 30 stuks ingekorfd voor Melun, 390 km., wordt zaterdag volgens mij best redelijk weer met een zwakke veranderlijke wind, maar dat weten we zaterdag pas.