15 september

Update 20.30 uur : Eerste prijswinnaar van Comb. Strijker en tevens 5e TT komt uit een duif van ons………dat zijn altijd weer leuke berichten…….ook bij Theo in Joure een eerste prijswinnaar die hij dit jaar hier heeft mee gekregen…………..

Update 19.00 uur : weer een mooie duiven dag, waarschijnlijk 3x TT voor Hardinxveld ( 2x Comb. Strijker en 1x Piet Punt ) en wij zelf er net buiten…………13e tot op heden, maar das ook niet verkeerd, denk dat we ook 13e zijn van de gehele lossing van de nalijn Peronne en dat omdat het konvooi Verkerk er met 8 voor komt……haha…..279 mee en lekker door stayeren, daar is lastig van te winnen en toch deed Comb. Elkhuizen dat, knappe prestatie !! Snijd met slechts 10 mee 279 duiven de pas af………….denk dat er toch wel veel ogen geopend zijn de laatste weken als ik de media lees dus hoop en denk dat er toch op korte termijn een keer “korte metten” gemaakt gaat worden met dat absurde inkorven……………

We spelen zelf dus 1 en 3 in de vereniging en kring van Peronne en de eerste is wel een vermelding waard, dat is ons “CLASSICJE” die we op de GC verkoop in 2015 hebben gekocht ( als afgekeurde duif ….haha ), won toen als jong de maximale 5300 euro voor ons en haar kweker Antoon vd Burg en bleek als oude minstens zo goed, laatste 2 jaar wel veel prijzen maar minder in de echte kop. Dit jaar zou haar laatste jaar als vlieger zijn en dan afsluiten met een 1/ 1197 duiven is natuurlijk TOP. We gaan proberen er nog wat goede nazaten uit te kweken……..”en passant” winnen we ook nog het nalijn kampioenschap, van de laatste 7 jaar 6x de nalijn winnen is ook straf.

Winnaar in de vereniging van Melun is Comb. Strijker ( proficiat Jan & Jan ), spelen volgens mij net als Piet Punt al 3 weken TT…………met recht gezegd zit het venijn voor Hardinxveld in de staart.

En nu de lichten uit en op naar de rui………………..

 

8.00 uur, laatste vlucht dag al weer van het seizoen. Weer is prima en de wind is hier nog matig ZW, denk dat Peronne een redelijk hogere snelheid gaat maken dan Melun. In de vereniging op Melun 255 duiven en op Peronne 377.