1 september

Update 21.15 uur : Duivensport……zeg het maar……….het begon vanmorgen met de nalijn, 10 duivinnen op stand mee en 5 jonkies die donderdag een oogje hadden of de laatste weken laat kwamen. En jahoor opeens draaien er twee duiven die na ca. 20 sec tijd verspillen 2 sec na elkaar op de klok staan……………2 jonge duiven die beide donderdag een oogje hadden………..ik begrijp er niks van maar dat zal dan wel aan mij liggen, ze spelen 1 en 2 van ruim 1800 duiven……………………..kan het verhaal trouwens nog sterker maken, de 1e prijs winnaar komt uit een ei dat ik vergeten was weg te gooien bij de vliegduiven begin dit jaar, lag een jong dus dacht ach laat maar………..en de goeroe’s maar roepen dat je alleen uit je goedgebouwde toppers moeten kweken………….hahaha

Was dus een goed begin van de dag, jonge duiven Fontenay was weer niet goed genoeg ( wel gelukkig alles weer thuis ) en ook in Denemarken viel het tegen………zijn er 2 vd 4 thuis en we hebben waarschijnlijk ook net pech, onze knock-out duif is wrs 4e terwijl er 3 prijzen zijn…………..

 

Bezoekersaantallen gaan de pan uit………….haha……….deze maand een gemiddelde van 609 bezoekers per dag, leuk dat jullie allemaal komen lezen.

Weer een maand voorbij en al weer september, nog 2 weken en het seizoen zit er al weer op, vandaag prachtig weer, heb de korte broek al aan en ben al op de dijk geweest met Max, heerlijk weer. Door de week wordt het al eerder donker en later licht, dat drukt toch een beetje de motivatie maar we gaan het uiteraard gewoon volbrengen, tegen het einde ga je vaak van meer mensen deze berichten horen.

Gister 10 oude duivinnen ingekorfd en 5 jonkies die donderdag zijn afgevallen voor Fontenay, hier hebben we er 20 voor uitgezocht.

Vandaag ook de finale in Denemarken, de DAPIRACE, waar we nog 4 ijzers in het vuur hebben…………..laten we hopen dat we een beetje mee doen, nog 1 duif in de knock out race, 13e en 18e asduif en al leuke prestaties geeft hoop maar ook niet meer dan dat…………..we hebben voorlopig nog steeds niets, ze zijn daar 8,30 uur gelost voor een vlucht van 400 km.

Zat verder nog ff na te denken over die clipringen die niet meer te gebruiken zijn, zou de NPO die nu in grote hoeveelheden op de plank hebben liggen of zouden ze die ergens hebben kunnen verkopen of terug geven. Door verkopen aan bijv. een andere bond zal dan niet hebben opgebracht wrs wat er voor is betaald. Ben benieuwd ………………